Snart är det jul i vårt hus!

Igår bar det av med buss upp till Bertils syster i Ndola, en stad som ligger ca 2 timmar norr om Kabwe. Vi hade bokat biljetter med en “timebus” som skulle passera igenom Kabwe kl 12.30, klockan var dock strax över 14.00 när vi väl kom iväg!  Jag tog barnen och hembiträdet med mig och lämnade mannen och svärföräldrarna med allt jobb på bageriet, de kommer inte förren under morgondagen, förhoppningsvis inte allt för sent. Här ska det nu firas jul i två dagar. Vi börjar med vår svenska julafton, med julbord och allt som hör till. Sen kommer hela tjocka släkten hit på lördagen och firar ordentligt. Alla bidrar med mat till en jättebuffé som minst sagt har en internationell touch. Där kommer att finnas italiensk lasagne, engelsk kalkon, currygrytor och helstekt gris för att bara nämna några rätter. Själv ska jag i år bidra med svenska köttbullar.

Eftersom svärmor kommer från en familj med tretton syskon så kan ni tänka er att det blir några stycken då nästan alla dessutom har barn och barnbarn. Även om många inte kan komma så blir det nog utan bekymmer närmare hundra personer. Av dessa kanske hälften är barn/tonåringar. Ni kan föreställa er kaoset som varje år uppstått kring julklappsuttdelningen! (för att inte tala om julhandeln!)  Förhoppningsvis blir det tack vare min svägerska ändring på detta i år, då hon kommit med initsiativet att alla tar med antalet julklappar som man har barn i åldern 2-10. Det betyder att jag ska ta med mig två julklappar och att mina barn kommer att få var sin julklapp som är av värde. Tidigare har varje barn fått en säck med krimskrams som knappt hållit till nyåret. Men som det brukar vara så är inte alla helt med på noterna med det nya ordningarna, så årets jul får bli ett test.

Idag ska vi se till att ordna gran, eller rättare sagt en liten tall så att tomten har något att lägga klapparna under. Någon vit jul blir det ju inte här, det enda vi kan hoppas på är att det inte kommer något monsunregn under lördagen när alla är här.

Kom ihåg att det viktigaste med julen är att vara med sina nära och kära, strunta i om det inte blev dammat i köksskåpen och om skinkan blev bränd! God jul!

Advertisements

2 thoughts on “Snart är det jul i vårt hus!

  1. Här hemma ska vi snart börja sätta upp allt pynt, samtidigt som vi bakar pepparkakshus, för mig blev det ett eiffeltorn 🙂 Pappa är fast med nån vattenläcka i slite så han kommer inte förrän sent ikväll. Jag och svante tog precis sparken till affären, medvind dit, men snö, blåst och motvind hem..dagens motion! och ikväll ska radio gotland ha uppesittarkväll med pyssel och julrim hemma hos familjen berling! så dit kanske man hinner en sväng. Ha det himla mysigt i ndola och hälsa alla! Vi hörs förhoppningsvis i morgon. Kramar Clara

  2. Hej Elina om det finns damm i skåpen så ligger det kvar efter julen kan jag lova. Är klar med all julmat nu skinkan ska bara griljeras, så här är allt lungt inför morgondagens släktträff vi blir dock inte riktigt lika många som ni. Ha en riktigt bra och fin jul, hälsa alla och många varma kramar till er.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s